fbpx

Pustni karneval v Kranju 2018

Pustni karneval v Kranju 2018

Pustni karneval v Kranju 2018 – Foto Stojnica

Praznik veselja v Kranj prinaša karneval uličnih norčavosti, ki je odgnal zimo ter priklical pomlad. Zacveteli so ulice in trgi, ki se že tradicionalno barvajo v pustne odtenke. Na pustno soboto, 10. februarja, so se po ulicah starega Kranja tradicionalno sprehodile pustne maske in zadišalo je po krofih.

Otroško pustno rajanje s Piko Nogavičko je na Glavnem trgu potekalo od 11. ure dalje. Tradicionalna mednarodna pustna povorka, ki vsako leto pritegne več tisoč obiskovalcev, se je pričela ob 14. uri in je potekala v starem Kranju.. V pustni povorki so sodelovale etnografske skupine iz Slovenije in tujine. Med drugimi so se predstavili tudi  Pehinarska gospoda iz Rijeke in Mesopustari iz Kraljevice, manjkali pa niso niti znanilci pomadi, brez katerih ni pravega karnevala. Kurentov ste letos na ulicah lahko videli (in slišali!) kar 150. Ponovno so zimo v Kranju preganjali tudi Škoromati, Šejme iz Vrbovega, med katerimi je tudi črni kleščar, strah vseh deklet.

Vsi obiskovalci so se lahko na Glavnem trgu v starem Kranju brezplačno fotografirali pred FotoStar foto stojnico ( photo booth, fotobox ) in prejeli spominsko fotografijo. Galerijo fotografij pa si lahko ogledate na Facebook stran Mestne občine Kranj.

 POKLIČITE