fbpx

Petrol in Prešernov smenj 2018

Petrol in Prešernov smenj 2018

Al prav se piše Prešeren al Preshern

8.februarja vsako leto poteka v Kranju Prešernov smenj. največji dogodek v Kranju vsako leto privabi na deset tisoče obiskovalcev iz cele Slovenije in tudi iz tujine. Po mestu se lahko zapeljete s kočijo, otroci  pa lahko jahajo pravega ponija. V mestnih hišah se odvijajo številni kulturni dogodki, zato iz mestnega vrveža vstopite še v Mestno knjižnico k tiskarni Jožefa Blaznika, na številna javna vodenja po razstavah v Gorenjski muzej, v Prešernovo hišo, v kranjske galerije, v Layerjevo hišo in med obzidje gradu Khieslstein.

Na ulicah Kranja se predstavljajo številni rokodelski mojstri domače in umetnostne obrti, zadonejo bodo pevski zbori, recitira se Prešernove pesmi, zavrtijo se folklorne skupine, igrajo  lajnarji in po mestu se sprehajajo meščani v značilnih meščanskih opravah.

V sklopu Zavoda za turizem in kulturo Kranj, smo za poslovnega partnerja Petrol postavili foto stojnico na njihovi lokaciji v starem Kranju, kjer so se obiskovalci brezplačno fotografirali v srčnem okvirju, tiskano fotografijo pa so prejeli v spomin.

Popestrite tudi vaš dogodek z najemom profesionalne foto selfie stojnice Fotostar.si ( 070 222 941 ) .

 

 

 

 

 POKLIČITE